Montaj radiatoare

Lucrarile demareaza cu o masurare atenta a distantei dintre conductele de tur si retur. In functie de aceasta distanta, se va alege pozitia caloriferului pe perete. Este foarte important ca masuratoarea sa fie foarte exacta, mai ales in cazul in care se vor folosi conducte metalice care, din cauza rigiditatii lor, trebuie sa se imbine exact cu orificiile robinetilor.

Cu ajutorul unui boloboc, se va stabili locul in care urmeaza sa fie montate consolele de prindere. Pentru o pozitionare exacta a caloriferului, trebuie ca acestea sa fie aliniate perfect atat pe verticala, cat si pe orizontala.

Se pozitioneaza consola de prindere pe perete si se marcheaza, prin orificiile acesteia, locul in care trebuie gaurit peretele pentru a se introduce holtzsuruburile.

Consolele de prindere se fixeaza in suruburi autofiletante. Daca peretii prezinta mici neregularitati, puteti apela la un artificiu: intre consolele de prindere si perete se monteaza placi din gips-carton. Datorita placilor din gips-carton se obtine o mai buna planeitate a caloriferului.

Cu ajutorul unei masini de gaurit se realizeaza orificiile pentru prinderea consolei.
Dupa ce s-a fixat prima consola, in functie de aceasta, se vor fixa si celelalte. Distantele dintre acestea vor fi verificate permanent cu ajutorul bolobocului.

Este de preferat sa se utilizeze conducte rezistente la temperaturi inalte.

 Datorita maleabilitatii, conductele din pexal se deformeaza in zona de taiere. De aceea, inainte sa fie montate, este necesara recalibrarea lor. Aceasta se realizeaza cu ajutorul unui calibru flexibil din metal, care are diametrul egal cu diametrul de interior al conductei conectorilor.

Pe filetul conectorilor de prindere se infasoara canepa impreuna cu pasta de etansare. In locul acesteia din urma se poate folosi banda de teflon. Aceasta prezinta avantajul ca se muleaza pe piesa, neexercitand presiune asupra acesteia.

Cu ajutorul a doi clesti, robinetul se infileteaza pe conector.

De asemenea, conducta se cupleaza la coloana principala de incalzire. In prealabil, aici se monteaza un robinet, care are rolul de a inchide fluxul de apa in calorifer in cazuri de avarie.

Dupa ce conducta a fost legata de robinetul caloriferului, acesta este fixat de calorifer.

Este de dorit ca tevile sa fie pozitionate foarte aproape de perete. Se recurge la acest lucru in vederea finisarii peretelui.

Materiale folosite:
- 2 robineti tur/retur ¬Ĺ toli
- pasta etansare (verde)
- canepa
- consolele de prindere si dopul aerisitor
- teava pentru conducte tur/retur
- caloriferul variaza in functie de dimensiuni, model, material si de firma producatoare.

Servicii: