Instalatii si obiecte sanitare

Toate instalatiile sanitare din locuinta dumneavoastra, pentru o functionare corecta, trebuie conectate la sistemul de canalizare.

Un sistem complet de canalizare interioara cuprinde tubulatura, fitinguri, sifoane si accesorii.

Atunci cand trebuie sa realizam sau sa refacem un sistem de canalizare interioara este necesara gasirea unor solutii care sa permita realizarea rapida, sigura si cat mai usoara a traseelor de canalizare.

Principalele aspecte ce trebuie avute in vedere la proiectarea unui anume sistem de canalizare interioara sunt urmatoarele: gama dimensionala diversificata, rezistenta mecanico-termica, posibilitatea de eliminare a depunerilor si florei bacteriene, montaj simplu si rapid, posibilitati de transport si depozitare simple, reparatii si modificari simplu de executat etc.

Modul actual de realizare al componentelor sistemului de canalizare interioara permite realizarea oricaror tipuri de trasee, a geometriilor variate si posibilitatea de cuplare cu orice alt sistem de canalizare existent.
Este interzisa deversarea in reteaua de canalizare a gunoiului menajer, a uleiurilor uzate si a produselor inflamabile, a grasimilor, si, in general, a oricaror corpuri solide sau cele cu un nivel biodegradabil scazut.

Elementele componente ale instalatiei interioare de canalizare menajera se clasifica in functie de pozitia lor si de rolul pe care il indeplinesc: conducta de legatura - intre obiectul sanitar si coloana; coloana de canalizare verticala; conducta de ventilare - realizeaza aerisirea instalatiei si poate fi separata, comuna, suplimentara sau dublata; conducta colectoare orizontala din interiorul cladirii; accesorii - piese de curatire, goliri, separatoare, sifoane si vane; si racordul care asigura legatura intre utilizator (client) si canalul public. Caminul de racord si instalatia interioara sunt ale proprietarului de imobil, care are obligatia sa le intretina corespunzator.

De asemenea, proprietarul are obligatia sa doteze caminul de racord cu o clapeta anti-retur. Aceasta masura este in interesul direct al proprietarilor, prevenind inundarea subsolului in cazul unor precipitatii de mare intensitate.

Instalatia de canalizare menajera trebuie sa evacueze apele uzate de la toate obiectele sanitare din cladire, in conditii sanitare si de siguranta.

Sistemul va fi astfel proiectat incat sa fie protejat impotriva depunerilor de materii pe conducte si a infundarii acestora, si sa aiba piese de curatire adecvate si in numar suficient pentru a permite o curatire usoara a instalatiei. Materialul conductei de canalizare trebuie sa aiba suprafata interioara neteda, rezistenta la actiunea chimica a apelor uzate si a mediului exterior, rezistenta la abraziune si durabilitate in timp. Conductele care au durata de viata mai redusa trebuie sa fie protejate impotriva loviturilor, sa fie usor de inlocuit, iar accesul la acestea sa nu reprezinte o problema.

Reteaua functioneaza, in general, gravitational, dar, in zonele depresionare, apa uzata este pompata prin intermediul unor statii de pompare. Daca nu aveti posibilitatea sa va racordati la un sistem central de canalizare trebuie sa va faceti singuri un put de scurgere sau sa va instalati o fosa septica.

Servicii: