Incalzire prin pardoseala

Eficienta incalzirii in pardoseala este recunoscuta la nivel mondial.

Sistemul de incalzire prin pardoseala a acumulat din ce in ce mai multi adepti si la noi, fiind astazi o formula eleganta si sigura de incalzire a oricarui amplasament, indiferent de dimensiunile acestuia.

Avantajul major al sistemelor de incalzire in pardoseala este dat de faptul ca beneficiati de un confort termic sporit, fara elemente vizibile, care sa se reflecte negativ asupra designului interior al incaperii/incaperilor.
 Fata de incalzirea conventionala, incalzirea in pardoseala nu este vizibila, este estetica si usor de instalat. Un dezavantaj al acestui sistem de incalzire este dat de costurile mult mai ridicate fata de sistemele de incalzire prin intermediul radiatoarelor si caloriferelor, indiferent de materialele din care acestea sunt realizate.

Incalzirea prin pardoseala este o idee care atrage din ce in ce mai multa lume. In jurul ei s-a creat o aura de sistem revolutionar si incontestabil superior tuturor celorlalte- sistem despre care, mai mult, se spune ca se poate aplica oriunde. Oare chiar e asa? Chiar e  incalzirea prin pardoseala panaceul in materie de incalzire interioara? Cat e adevar, si cat e reclama in aceste sustineri?

Avantajele incalzirii prin pardoseala

Caldura este uniform repartizata, pe intreaga suprafata a pardoselii, determinand un confort termic ridicat si, mai ales, constant. Lucrul acesta este important pentru oricine dar, mai ales, pentru familiile cu copii mici. Acestia umbla mult pe burta sau genunchi, iar multe dintre pardoselile clasice (gresia, dar si parchetul) raman reci, prin natura lor, chiar si in camere bine incalzire.

Caldura circula de jos in sus, incalzind intai picioarele, care sunt cele mai termo-sensibile extremitati ale corpului uman.

Se fac serioase economii banesti. Astfel, pentru ca aerul din incapere sa ajunga la 20-23C, podeaua trebuie incalzita la cel mult 25C,  ceea ce este mai mult decat suficient (caci senzatia de rece sau cald vine in primul rand de la extremitati).

Aspectul estetic al incaperii se imbunatateste considerabil. Se renunta la tevi (majoritatea vizibile), calorifere si robineti. Disparitia caloriferului nu are doar un efect estetic, ci si unul foarte pragmatic: creste spatiul util. Un perete, inainte blocat de calorifer, devine liber pentru alte utilizari.

Dezavantajele incalzirii prin pardoseala

Incalzirea prin pardoseala necesita o foarte buna izolare a cladirii. Podeaua, dar si peretii trebuie sa aiba pierderi minime de caldura. Prin urmare, acest sistem functioneaza foarte bine mai ales in cazul cladirilor noi, bine termoizolate.

Cand se face proiectul incalzirii prin pardoseala, se stabiliste inclusiv finisajul podelei. Daca ati stabilit initial ca va fi gresie, sau parchet, acest lucru va ramane batut in cuie cat timp va exista acel sistem de incalzire. Inlocuirea finisajului se poate face doar impreuna cu inlocuirea sistemului de incalzire. In plus, daca pe o pardoseala din gresie se pune mocheta, emisia de caldura s-ar putea reduce la jumatate!

Servicii: